Sommerferie i båt

Langs den langstrakte norskekysten finnes det en rekke flotte plasser å besøke. Hele veien fra nord til sør finnes det små og store steder som absolutt er verdt å ta en tur innom. Koronapandemien har gjort at det er vanskelig å reise utenlands, også i sommer. Det verste er forhåpentligvis over utover høsten, men også sommerferien 2021 må vi belage oss på å tilbringe innenlands. Da kan en båttur være et godt alternativ. Hurtigruten går kontinuerlig mellom alle havnene i Norge, på sin ferd fra Bergen til Kirkenes, og tilbake. Også sør for Bergen finnes det flotte havner å besøke. I denne artikkelen ser vi litt på hvordan sommerferien 2021 kan brukes på båttur.

Destinasjon

Når man skal ut på båttur, er det viktig å planlegge godt i forkant. Det første man bør avklare, er hvor man skal reise. Skal det være en lang tur med flere overnattinger? Eller skal det være en kort dagstur med litt fisking og/eller bading? Dette kommer litt an på hvilken båt man har tilgjengelig, men også hvem som skal være med på turen, og hva hver enkelt ønsker. Som nevnt, finnes det en rekke flotte destinasjoner å besøke langs norskekysten. Et godt tips kan være å se på ruten til Hurtigruta, og se om det kan være noen steder langs deres rute som man selv har lyst til å besøke. Noen gode tips kan være Tromsø, Kristiansund, Trondheim eller Bergen, men også mindre steder som Svolvær eller Finnsnes.

Hva kan man gjøre på båttur?

På selve turen er det mange underholdende aktiviteter for både små og store. Hvis det er fint vær, noe det er gode muligheter for om sommeren, er det mulig å bade. Ellers er jo fisking alltid populært når man er til sjøs, og det samme er vannski.

azonbooster