Lær barna båtlivet

Siden tidenes morgen har nordmenn vært interessert i båt. Denne interessen startet da vi ønsket å ekspandere vår horisont med jakten. Da ønsket vi å reise ut på havet for å fange mer fisk enn det vi kunne finne inne i bukta. Videre skulle vikingene bygge slagkraftige båter og plyndre hele Europa i Middelalderen. I grunn er det nok dette folk flest tenker på når de assosierer nordmenn og båter i historietimen. Det er ikke til å komme unna at vi gjorde mye galt, men det er tross alt vår historie det er snakk om her. I mer moderne tid hadde vi mange viktige skip i våre havner. Fra danskene og svenskenes kontroll over Norge, til nazistenes styre av landet, så har det vært mange kjente skip i Norges havner. Den dag i dag er vi litt “kjedelige”, og de største og mest eksklusive skipene vi har er nok cruiseskipene som tar oss til Sverige og Danmark. Allikevel hindrer det ikke oss fra å ha våre egne mindre båter, og disse har virkelig over årene blitt en favoritt i familiene.

Fra camping til båt

Før pleide vi å reise mye på camping. Det var en familieaktivitet som vi alle kunne stille oss bak. Da pleide barna å løpe rundt i klær fra stilfulle kidsbrandstore mens de koste seg. Det gjør de for såvidt fortsatt, men da på øyer mens båten er overnattingsstedet fremfor campingvogna. Denne overgangen skjedde mens prisene på båter gikk ned, og velstanden i landet gikk opp. Dessuten ble camping sett på som noe mer harry, og med mange individer som verdsetter status høyt, så var rett og slett ikke camping like populært lengre. Det er dermed båt som gjelder, og i dag har flere nordmenn båt enn noensinne før. Vi elsker å reise ut på sjøen og få den friske lufta, og hva er vel bedre enn å lære opp barna til dette?

Selvstendigheten seirer

Det er liten tvil om at båtlivet er bra for barna. Først og fremst bidrar det med en god porsjon selvstendighet som de kan lære mye av. Enten det er å hjelpe med knuter, legge båten til kaia, fiske, eller andre aktiviteter, så lærer barna noe helt nytt og spennende. Dessuten, hva ville du heller sagt som et barn i et klasserom; at du dro på camping eller at du reiste ut på havet? Det er nok liten tvil om hva folk flest velger her, for det å reise ut med båten er en fantastisk følelse. Dette er dessuten minner som barna dine kan nyte resten av sine liv. Så dersom du lurer på hvor du skal investere sparepengene, så er det vel egentlig liten tvil om at du bør gi barna en overraskelse og anskaffe en båt!

azonbooster