Friheten på havet

Å være i båt er noe av det mest fantastiske som finnes, det er noe med friheten som slår alt annet. Man føler seg i ett med naturen når man er ute i båt, enten det er stille sjø eller høye bølger. Likevel er det viktig å huske på et par viktige ting.

Mobilvett til sjøs

Det er ikke krise om du glemmer en iphone lader når du er på havet, fordi du er der for å nyte naturen – ikke for å være på mobilen. Likevel er det alltid lurt å ha med deg fulladet mobil når du skal til sjøs, slik at du er sikker på å ha nok batteri hvis noe skulle skje. Likevel så er det mange steder på havet hvor det ikke er dekning på mobilen, så du kan ikke stole helt og holdent på den. I tillegg bør du kunne reglene til sjøs, og ha en radio i båten, slik at du får tatt kontakt med kystvakta om noe skulle skje.

Det er selvsagt lov å ta noen bilder med mobilen til Instagram, eller for å sende på Snap til familie og venner. Likevel bør du prøve å legge fra deg mobilen så mye du bare klarer, slik at du virkelig får kjent på friheten på havet. Det finnes ingentung som følelsen når vannet et blikkstille, og du ikke ser et menneske rundt deg. Det er et øyeblikk som er ment for å nytes.

Redningsvest til alle

Alle i båten bør ha på seg redningsvest, ikke kun barn. Det hender at godt voksne, som er vant til å være i båt, dropper redningsvesten, men det burde man virkelig ikke, for man vet aldri når en ulykke kan skje. Det er faktisk ulovlig å ikke ha redningsvest , og i verste fall kan man bli anmeldt av politiet.

Det er en ekstra trygghet, og dermed også frihet, i å vite at alle i båten har på seg redningsvest. Da er man sikker på å flyte hvis man ender i vannet.

Men man kan selvsagt ta den av seg hvis man skal bade, noe som nesten er obligatorisk om man drar på båttur om sommeren. Likevel bør barn som ikke er vant til å svømme ha på seg vesten likevel, da det fort kan komme bølger i full fart.

Om man tenker over disse to punktene så får man det riktig fint på sjøen. Og selv om man selvsagt alltid skal ta sine forholdsregler, er det ingen grunn til panikk eller redsel. Det skjer svært sjelden ulykker, og skulle det skje – er det som regel i dårlig vær. For de aller fleste er det å kjøre båt ikke farlig i det hele tatt.

azonbooster