Hvordan du bytter ut gulvteppet i båten

I løpet av levetiden til båten din er det høyst sannsynlig at du ihvertfall en gang bør bytte ut gulvteppet grunnet slitasje fra bruk og vind og vær. Da bør du velge et båtteppe som tåler elementenes påvirkning slik som sterk sol, regn og fuktighet. Faktorer som ikke er noen reell trussel mot et vanlig teppe. I denne artikkelen skal vi gi deg noen tips om hvilket gulvteppe du bør velge til båten.

Fjern det gamle teppet, limrester og smuss

Først må du fjerne setene og eventuelle luker i gulvet på båten. Deretter lirker du forsiktig av det gamle gulvteppet. Her kan du gjerne bruke et flattjern e.l. Etterpå skraper du vekk alle gamle limrester med en skrape og sørger for at gulvet har en ren og glatt overflate.

Hvis du har en trebåt bør du benytte sjansen til å sjekke om noen av gulvbordene er råtne og eventuelt skifte disse før du fortsetter med teppeleggingen.

Innetepper i båten fra Trendcarpet

Når det gjelder innendørstepper til båten, kan du pynte opp i salongen med fargerike puter og velge et teppe fra Trendcarpet. Her vil du finne et omfattende utvalg av både tepper og filleryer i alle slags fasonger og farger til meget rimelige priser.

Hvilken type båtteppe bør jeg velge?

Dette kommer litt an på hva du ønsker selv. Er det et teppe som skal brukes i en båt for flotte båtferier på sjøen i solskinn, eller er det et teppe som skal tåle hardt vær en vintersdag? Hvis sistnevnte er mest aktuelt, vil vi foreslå at du går for et av de såkalte bil og båtteppene. Disse kan fås i flere forskjellige farger.

Disse teppene er meget slitesterke med en røff tekstur. Noen har også tversovergående ribber. Disse er helt raknefrie og kan tilpasset slik du ønsker. Baksiden av teppet er gummiert med svart hardgummi. Disse teppene tåler altså en støyt som både vind og hardt vær uten å farge av.

Syntetiske tepper uten gummi

Du kan også vurdere å bruke et syntetisk gulvteppe uten gummi. Disse tilbyr teppeforretningene et stort utvalg av. Etter at du har tilpasset guvteppet, er det lurt å sy langs kantene slik at du er sikker på at teppet ikke begynner å flise seg opp. Dette kan også teppeforretningen hjelpe deg med til en overkommelig pris.

azonbooster