Båter og ulike typer båter

I Norge så er båtlivet sterkt knyttet til sommer og sol og fellesferien sammen med familien. Det å kunne ha god tid og dra ut på sjøen sammen med familien sin og nyte sol og en god piknik eller en kaffe er knyttet til det gode liv for mange.” Båten var også fra gammelt av næringsveien til mange nordmenn som bodde langs kysten. De livnærte seg av fisken og solgte den videre til nærbutikkene og ferieturistene som kom langveisfra og satte stor pris på fersk og god sjømat direkte fra havet.

Når man har bestemt seg for at man ønsker seg en båt og er villig til å investere en god del penger på drømmebåten så er det aller første man skal bestemme seg for om man vil ha en splitter ny eller brukt båt. Fordelene med å kjøpe en helt ny båt går aller mest på at man da er særlig dekket av garantien de første årene og vedlikeholdet av båten skal også være enkelt og greit i begynnelsen siden den er splitter ny og superfin. Kjøp av en båt som er brukt kan også være et godt kjøp om den er velholdt og stabil, men dette bør man undersøke på forhånd ved å ta med seg en fagperson som er ekspert og vet hva han skal se etter. Det er også særlig viktig i denne prosessen at båtens eier forteller om båtens historie og bakgrunn og har garantipapirene klare til kjøper av båten.

Til en familie på fire personer for eksempel så vil mange fagpersoner anbefale en vanlig day-cruiser på 150 hestekrefter. For at båten skal slippe å jobbe ekstra tungt så behøver man iallfall 150 hestekrefter men man kan også gå oppover om man vet at man kommer til å ha sommergjester på besøk eller overnatting. Båter som kommer med vindskjerm anbefales også på det sterkeste til familier. Denne vil bidra til en god komfort for alle som er ombord. Det er også smart å kjøpe en båt med god plass til både oppbevaring, sengeplasser og oppholdsrom slik at man kan dra på tur til utlandet om sommeren om dette skulle være ønskelig. Om man ønsker å være økonomisk og ikke skal dra ut på langtur til utlandet så kan man velge seg en mindre familiebåt. Da bør man iallfall velge seg en solid og stødig familiebåt som innehar diverse praktiske løsninger samt en sterk motor så klart for det behøver man for en familie. Ekspertene mener man skal handle en båt ved å se på garantien og gode kjøreegenskaper. Anbefalt skal man prøve den skikkelig på sjøen og helst sammen med en ekspert før man ser på praktiske egenskaper og helt til slutt lar følelsene bestemme fargevalg, detaljer og så videre. Det er også smart å kjøpe seg båt med et kjent merkenavn for slike båter er velkjente for folk flest og dermed også enklere å selge videre senere.

azonbooster