Når du skal kjøpe båt!

Du har altså planer om å kjøpe deg en båt? Da har vi gode nyheter: Som båtfolk selv, så kan vi anbefale dette på det varmeste. Du kommer til å gå en ny tid i møte! Det er likevel mange ting å tenke på ved et båtkjøp. Målet er vel alltid å få mest mulig for pengene, og her kommer noen tips til hvordan du kan gå frem. Det å kjøpe en båt er en lang prosess, og denne prosessen bør begynne lenge før du står der med sjekklisten i hånden og båten ligger foran deg. Begynn med det grunnleggende: 1. Velg båttype. 2. Bestem om du vil kjøpe ny eller brukt båt. 3. Bla gjennom oppføringer, snakk med en megler eller delta på en båtutstilling. 4. Begrens alternativene dine. 5. Før du kjøper båten kan du gå på en visning, foreta en sjøprøve eller gjøre en undersøkelse av båten. 6. Forsegle avtalen. Da er det bare å komme i gang!

Hva slags båttype?

Det første spørsmålet er: Hva slags båtliv kommer jeg til å utøve? Hvis du ikke allerede har gjort dette fra før, så bør du vurdere hvor og hvordan du kommer til å bruke båten du kjøper. Båter er spesialiserte til å utføre spesielle oppgaver, og den båttypen du kjøper bør i stor grad bestemmes av hvordan du vil bruke den på vannet. Ta deg tid til å gjøre mye forarbeid. Det er viktig å finne den rette båten som er tilpasset dine aktiviteter, stil og behovene til ditt eventuelle mannskap eller resten av familien. Gå gjennom alle disse spørsmålene og svar dem ærlig på dem før du signerer en eventuell kjøpekontrakt. Ønsker du en båt som du kan sette på en tilhenger og ta med rundt fra sted til sted? Er det å underholde gjestene dine med et cocktailparty i solnedgangen den primære motivasjonen for kjøpet? Kommer du til å bruke den til overnatting? Har barna dine planer om å kjøre på vannski eller wakeboard? Alle disse motivene er en gyldig grunn til å kjøpe en båt, og hvert motiv vil lede deg til ulike typer båter. Be uansett alltid om å få prøvekjøre båten før du kjøper den.

Ulike båter å velge mellom

Selv når du har bestemt deg for en spesiell type, så er det flere valg å gå gjennom, siden hver båttype krever forskjellige mengder tid og penger for å kunne brukes ordentlig. For eksempel kan en båt med tilhenger spare deg for penger når det kommer til bryggeplass og vinterlagring. Husk likevel at hver gang du vil bruke den, så må du ta den til en havn og deretter få den ned i vannet. En båt som derimot er lagret i vannet, gjør at det blir mulig å bruke den oftere og enklere. Her er noen båttyper du kan vurdere: Bow Rider: Enkel racerbåt designet for en morsom livsstil. Perfect Express Cruiser: Slank, stilig og rask. Like perfekt til cocktailparty som action på sjøen. Fiskebåt i aluminium: Best når det kommer til kostnad, vekt, styrke, sjødyktighet og vedlikehold. De er lette, økonomiske og sjødyktige. I dag finnes det dessuten morsomme gaveideer til den ferske båtkjøperen, som deksler og vesker til mobiltelefon og lesebrett med bilde av båten.

azonbooster